Gå til innholdet

Hvorfor bør man ha egenberedskap?

Slik verden er i dag, har det aldri vært viktigere å være selvforsynt og ha egenberedskap. Med stadig økende naturkatastrofer, globale pandemier, og politisk uro er det helt avgjørende å være forberedt på uventede hendelser.


Å ha en egenberedskapssekk hjemme ferdig pakket kan ikke bare gi en følelse av trygghet, men også redde liv i nødsituasjoner. Her er de viktigste grunnene til hvorfor det er lurt å ha dette på plass:

  1.        Økt trygghet og sikkerhet. I en krisesituasjon kan eksterne ressurser bli overbelastet eller utilgjengelige. Å ha nødvendige forsyninger hjemme kan bidra til å sikre at du og dine kjære er trygge mens du venter på hjelp. Enten det er mat, vann, medisiner eller førstehjelpsutstyr, kan egenberedskap bidra til å dekke grunnleggende behov i kritiske øyeblikk. Med en ferdigpakket sekk er alt klart og du kan raskt ta den med deg og ha hendene frie. Mye mer praktisk enn at ting er litt her og der, eller at det er pakket i en boks som man må bære med seg.
  2.        Risikoredusering: Ved å være forberedt på ulike scenarier kan du redusere risikoen for panikk og kaos i en krisesituasjon. Å ha en plan og nødvendige forsyninger på plass gjør det mulig å handle raskt og effektivt når tiden er knapp.
  3.        Selvstendighet og uavhengighet: Å være selvforsynt i nødsituasjoner gir en følelse av uavhengighet og kontroll. I stedet for å være avhengig ac eksterne hjelpekilder, kan du stole på dine egne ressurser og ferdigheter for å håndtere utfordringene som oppstår.
  4.        Langsiktig kostnadsbesparelse: Mens det kan virke som en ekstra utgift å investere i nødberedskap, kan det faktisk bidra til å spare penger på lang sikt. Å kjøpe forsyninger i bulk og vedlikeholde dem jevnlig kan være mer kostnadseffektivt enn å måtte kjøpe dyre varer i en krisesituasjon når tilbud og etterspørsel kan føre til høye priser.
  5.        Familie- og samfunnssolidaritet: Å ha egenberedskap handler ikke bare om å beskytte seg selv, men også om å ta vare på familien og samfunnet rundt deg. Ved å være forberedt, kan du også være i stand til å hjelpe naboer og andre i nød, og bidra til å styrke båndene i lokalsamfunnet.

DSB har laget en liste over hva man bør ha hjemme ved en eventuell krise, slik at man har det mest nødvendige for å klare seg i tre dager. Her er en lenke til listen: https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/beredskap-i-hjemmet/. Vår sekk er fullpakket med det som står på listen og du må selv kun fylle på med medikamenter du bruker, mat med lang holdbarhet som passer deg og din familie, samt varme klær. Resten har vi ordnet.

I sum handler egenberedskap om å ta kontroll over ens egen skjebne og være ansvarlig for ens eget velvære og sikkerhet. Mens vi ikke kan forutsi fremtiden, kan vi være forberedt på det uventede ved å ha nødvendige forsyninger og planer på plass. Så hvorfor vente? Start din egenberedskapsreise i dag og vær rustet til å møte hva som helst livet kaster din vei.

 

#Beredskapslager #kit #bil #car #survivalkit #vann #gave #hjemme #camping #pappa #førstehjelpsskrin #hjemme #survival #gaver #car #boks #beredskapspakke #førstegangs #dager #reise #vannrensetableter #førstehjelpsutstyr #medisinkoffert #tilbehør #førstehjelp #medisinskap #travel #gadgets #bilrekvisita #medisin #norgesberedskap #norges #beredskap #essentials #oppbevaring #liste #norsk #nødlager #tool #verktøy #multiverktøy #besafe #oppbevaringslomme #jula #biltema #safe #emergency #kit #emergencykit

Adresse
Neskollen, 2165 Hvam
Telefon
94866278
E-postadresse
post@norgesberedskap.no
Foretaksregisteret
833037102
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business